Reacties

Praktijk Solleveld » Reacties

Zonder te pretenderen de wijsheid in pacht te hebben en met het besef dat totale genezing van elke patiënt vrijwel onmogelijk is, maar openstaand voor datgene wat de wijzen onder ons mij hebben geleerd, zal ik voor een ieder die zich in moeilijke tijden aanmeldt, mijn uiterste best doen.

Henny Solleveld

Henny Solleveld heeft een aantal vragen kunnen beantwoorden, waarmee ik tot dan toe nergens terecht kon. Wat echt voor veel opluchting heeft gezorgd!

In een van de andere reacties zegt iemand dat Henny het hart op de juiste plaats heeft. Ben ik het helemaal mee eens; je wordt echt behandeld als mens, in plaats van als een “geval”. Dat vind je echt niet overal!

Overigens is Henny niet alleen maar hardcore “alternatief”; hij werkt ook goed samen met een aantal mensen uit de reguliere zorg. En terecht; waarom zou je iets afkeuren als het goed is; combineer het beste van beide werelden! Wetenschap, natuurgeneeskunde, gezond verstand en vooral: zijn brede visie. Voor mij heeft dat heel goed gewerkt. En als er eens iets buiten zijn terrein valt, helpt hij je een plek te vinden waar je beter terecht kan.

Peter Lusse

Reactie op advies en behandeling:

Tien jaar geleden leerde ik een jonge vrouw kennen die mij vertelde over ernstige reumaklachten die bleken voort te zijn gekomen uit een amalgaamallergie en ontstekingen rond de  wortelpunten. Mijn interesse werd direct gewekt aangezien ik bij mezelf ook dezelfde klachten herkende. Na telefonisch contact ging ik met mijn kaakfoto voor advies naar de heer Solleveld. Heel duidelijk was daar te zien dat ik twee behoorlijke ontstekingshaarden had zitten waarvan eentje was ontstaan door een stukje verstandskies dat was blijven zitten tijdens een operatie toen ik 20 jaar was en er daarna een flinke ontsteking is ontstaan.

Na een gedegen en open uitleg van de heer Solleveld, waarin hij adequaat inging op al mijn vragen en twijfels, maar ook zijn ervaring deelde over soort gelijke gevallen, ben ik twee keer op bezoek geweest bij tandarts Proot in België die mij werkelijk fantastisch heeft geholpen. Zonder enige napijn ging ik naar huis na twee forse operaties omdat de ontstekingen diep tot in mijn kaakbot waren doorgedrongen. Mijn hele lichaam voelde heel opgelucht en de jaren lange mist in mijn hoofd en stijfheid in mijn benen klaarden snel op. De nazorg onderging ik bij de heer Solleveld.

Daarna heb ik verschillende mensen met soort gelijke klachten doorgestuurd voor advies die daarmee zeer zijn geholpen. Onderzoek op dit gebied is zeker een aanrader wanneer je wortelkanaalbehandelingen hebt ondergaan of bijvoorbeeld last hebt van aangezichtspijnen, reumatische of ander soort klachten. Bij de heer Solleveld en de heer Proot kun je een optimale behandeling verwachten wanneer je besluit hun advies op te volgen. Dat besluit is echter aan jezelf en daar laten de heren je ook totaal vrij in. Zij geven, voortgekomen uit hun jaren lange ervaring,  bepaalde adviezen die niet altijd door andere tandartsen gedeeld worden maar die je met je eigen gezonde verstand tijdens je zelfonderzoek ook heel goed zelf kan beoordelen.

Willemijn Bessem, Den Haag

Dank voor het vinden van de oplossing tot mijn genezing! Ik kan weer wandelen, fietsen, zwemmen en begin weer met hardlopen. Mijn energie is weer vrijwel oké! Duizend keer beter dan dat het was. Ik voel me weer waardevol in het gezin en in de maatschappij. Heel veel dank!! Zonder u had ik dit niet bereikt!

Judith Harms-Bemelman, Huizen
Zeer geachte heer Solleveld
Door een publicatie in het blad “Beter”
Kon ik mijn lange, rusteloze zoektocht vergeten
Een mogelijkheid werd geschapen
Om kennis met u te maken
Dit betekende een ‘ opnieuw gaan leven’
Een kans die mij door u werd gegeven
Met het juiste inzicht en uw aanpak van mijn problemen
Mocht ik van uw ervaring en vakkennis vernemen
Uw strikte begeleiding, bemoedigende woorden en aandacht
Gaven mij de zo nodige wilskracht
Mijn dank is niet in woorden uit te drukken
U hebt meer bereikt dan ik hoopte dat zou lukken
Ik wens voor de toekomst dat het u goed zal vergaan
Het allerbeste, zoals u ook voor mij hebt gedaan!
Julia Wilken, Oosterbeek

Mijn ervaringen met de praktijk van Henny Solleveld

In de tijd dat ik bij zijn praktijk kwam had ik al vele huisartsbezoeken achter de rug. Het was niet duidelijk wat er met me aan de hand was en ik moest het maar verder zelf uitzoeken.

Mijn klachten waren moeheid, lichamelijke stijfheid bij het opstaan en regelmatig last van mijn weerstand (keelontstekingen). Volgens de huisarts was het psychisch en ik moest het maar met paracetamol oplossen. Er kwam verslechtering in de situatie en de huisarts deed niets ondanks mijn verzoeken om verder te zoeken. Uit het bloedonderzoek bleek immers dat alles in orde was.

Ik werd steeds beroerder en toen ik bij de praktijk van H. Solleveld kwam werd  mij duidelijk dat er verband bestaat tussen lichaam en geest en hoe zij samenwerken. Mijn lichaam was uit balans en dat uitte zich in bovengenoemde klachten. Door een onderzoek van mijn gebit kwam een abces naar voren en de verstandskiezen waren scheefgegroeid doordat mijn kaak te klein was.

Ik heb op advies van de tandarts de verstandskiezen en het abces laten verwijderen en ook de tand waar het abces zat. Daarna volgde een kuur van biologische medicijnen waarbij ik mij al snel beter ging voelen. Ik kreeg meer energie en had weer zin in het leven. Nu een aantal jaren later heb ik nog steeds geen klachten aan mijn gebit omdat alle gaatjes inmiddels met composiet zijn gevuld. Ik ben al 15 jaar vrij van gebitsproblemen.

Een aantal jaren later kwam ik bij hem terug omdat ik een hernia had en totaal opgebrand was van mijn werk. Ik was erg over mijn grens gegaan wat een psychische oorzaak had met een lichamelijke uitval tot gevolg. Weer liet ik mij door hem behandelen daar de reguliere geneeskunde mij met medicijnen rustig wilde houden.

We maakten samen een plan van aanpak waarbij mijn welzijn voorop stond. Ik moest zelf ook de nodige beslissingen nemen om mijn leven anders in te richten want mijn lichaam deed even niet meer mee.  Doordat ik niet meer kon lopen en uitval had in de benen gaf hij mij weer een kuur van biologische medicijnen. Binnen een aantal dagen kon ik weer normaal bewegen waaronder de trap op- en aflopen en had ik geen pijn meer.

Verder is er uitgebreid bloedonderzoek gedaan waaruit naar voren kwam dat ik een allergie had die nu met een kuur behandeld wordt waardoor ik mij ook beter ben gaan voelen. Als ik deze behandeling niet had gekregen zou ik nu nog onder de chemische pijnstillers zitten en verslaafd zijn geraakt aan allerlei pillen die mij het functioneren in het dagelijks leven zouden hebben belemmerd.

Ik kan alleen maar zeggen dat het zeer belangrijk is te kijken naar het klachtenbeeld in zijn totaal en niet naar één specifiek onderdeel van het menselijk lichaam want je lichaam en geest werken met elkaar samen om te kunnen bestaan en zo zou de reguliere geneeskunde ook eens verder kunnen kijken zoals de praktijk van de heer Solleveld bewijst.

Ik kan niets anders dan concluderen dat de behandelwijzen zoals hij toepaste, mij ontzettend hebben geholpen.

Hetty Kruyswijk, Pannerden

Ondergetekende is in 1976 in een rolstoel terecht gekomen. Mijn benen waren zo goed als verlamd en er werd gesproken over een halve dwarslaesie. Van 1976 tot een met 1979 heb ik 2 jaar in het revalidatiecentrum in Leersum doorgebracht, van daaruit wilde men dat ik naar een verpleegtehuis zou gaan omdat ik mezelf niet meer kon verzorgen en hun niets meer voor me konden doen, waren uitbehandeld, dat wilde ik niet want ik was pas 31 jaar.

Ik heb alles op alles gezet omdat te voorkomen en de oplossing was “Het Dorp”in Arnhem, daar heb ik niet stil gezeten en geknokt om weer op mezelf te kunnen gaan wonen, dat is me gelukt, sinds 1979 woon ik in Breda, maar nog steeds in de rolstoel met de nodige hulp van thuiszorg en huishoudelijke hulp kon ik me redden. Ik ben altijd blijven zoeken naar verbeteringen en ben in 1989 bij Henny Solleveld terecht gekomen, een artikel in het blad “Beter” gelezen, sindsdien is het alleen maar bergopwaarts gegaan.

Er is eerst door Solleveld naar mijn gebit gekeken en daar moest het nodige aan gedaan worden, zoals kiezen en amalgaam eruit, daarvoor ben ik naar Dr. Proot geweest in Brugge, dat kan ik een ieder aanraden, heel precies en nauwkeurig werd er geopereerd en behandeld. En absoluut niet duur. Voor mij is dat het begin van herstel geworden.

De eerste tijd ben ik iedere week naar Soest gereden voor een behandeling bij de heer Solleveld. En wat de artsen niet konden geloven is gebeurd, ik voel me uitstekend en loop weer kleine stukjes.

Ik ben er voor 100% van overtuigd als ik niet bij Henny Solleveld terecht was gekomen, had ik het nooit zo ver gebracht en was ik een wrak of zat toch in een verpleegtehuis, of nog erger was ik er helemaal niet meer geweest, want heb er vaak een eind aan willen maken, geestelijk was ik een wrak door het heen en weer slingeren van dokter naar dokter en van ziekenhuis naar ziekenhuis,van revalidatie naar revalidatie, ik ben naar heel veel verschillende therapieën, healings, natuurartsen en noem maar opgeweest, tot ik bij Henny Solleveld terecht kwam.

In het begin was ik best sceptisch met al die ervaringen die ik tot dan toe ondervonden had, tot ik tot de ontdekking kwam, ik ga vooruit, nu heb ik al die andere therapieën laten varen, de samenwerking met mijn huisarts en de heer Solleveld is ook prima, ik wil nergens anders meer heen, hopelijk voor mij en voor velen, hoop ik dat hij zijn praktijk nog lang kan blijven uitoefenen.

A.M. Brabant

Mijn behandelingen die ik de afgelopen tijd heb gehad bij de 2 des betreffende specialisten zijn in 1 woord geweldig. Bij tandarts Proot in België ben ik 1 keer geweest. Deze heeft mij toen aan mijn kaak geopereerd. Erg vakkundig en goed uitgevoerd. De nabehandeling is toen verder verzorgd door Dhr H Solleveld. Ook dit was vakkundig en goed. Alle lof.

Deze mensen weten echt waar ze mee bezig zijn. Gewoon de mensen helpen die daar om vragen. En die vaak in gewone ziekenhuizen geen resultaat hebben gehad of waartegen wordt gezegd: 'Ach Meneer of Mevrouw u moet er maar mee leren leven,we kunnen niets voor u doen'. Ook dit is tegen mij gezegd en ik kan u vertellen tot op de dag van vandaag berust ik daar niet in.

Maar dankzij de steun van Henny Solleveld en de behandelingen die ik daar krijg, kan ik mijn leven toch nog zinvol indelen. Want echt leven met altijd herrie in je hoofd is geen pretje. Ik ben echt blij dat ik deze mensen heb leren kennen. Ze hebben mij echt uit een diep dal weggehaald. En ik sta daarom ook volledig achter hun. Deze mensen zijn echt, hebben het hart op de goeie plek ven weten waar ze mee bezig zijn. Andere mensen helpen en wat is daar nou mis mee. Niks toch?

Groetjes,

Froukje de Jong, Woudsend

Ik ken Henny Solleveld al bijna 15 jaar inmiddels. Ik ben destijds naar de praktijk toe gegaan omdat ik problemen had gekregen met mijn gebit, nadat hier in een tandartspraktijk in Amsterdam 4 verstandskiezen waren verwijderd. Dit was niet goed geheeld waar ik veel last van had.

Henny Solleveld heeft mij toen doorverwezen naar tandarts Proot die dit toen helemaal opnieuw heeft schoongemaakt, waarna ik er nooit meer last van gehad heb. Daarbij heeft Solleveld mij toen geadviseerd om nooit zomaar een wortelkanaalbehandeling te laten doen, o.a. vanwege de nadelige gevolgen die dit voor iemands gezondheid kan hebben en omdat het vaak niet nodig is omdat er een ander probleem aan ten grondslag ligt.

Deze waarschuwing heeft mij onlangs gered van een onnodige wortelkanaalbehandeling door een weekendtandarts. Ik zat met een acuut probleem in het weekend van heel erge kiespijn. De tandarts wilde alleen een wortelkanaalbehandeling doen en geen vulling vervangen, terwijl een ‘lekke’ vulling wel de diagnose was.

Een andere keus van de tandarts was de kies er helemaal uit te laten trekken. Ik heb geen van beide laten doen omdat me dit een zeer drastische ingreep leek, die feitelijk ook niet paste bij de diagnose, en ik het daarom een rare oplossing vond. Daarbij gaf de tandarts feitelijk zelf niet eens aan dat het plan was om een wortelkanaalbehandeling te gaan doen. Klaarblijkelijk doen tandartsen gewoon een wortelkanaalbehandeling zonder vooraf te vermelden wat precies de bedoeling is en zonder hiervoor toestemming te vragen.

Hierop heb ik Solleveld  geconsulteerd over wat te doen. Mij werd dringend geadviseerd om niet de kies of kiezen zomaar te laten trekken of een wortelkanaalbehandeling te laten doen. Een andere tandarts heeft toen op mijn verzoek twee vullingen vervangen. Op foto’s bleek ook dat die vullingen vanaf begin af aan niet goed gezet waren. Bovendien was intussen duidelijk dat er sprake was van een ontsteking van de bijholte, sinusitis.

Henny Solleveld heeft me terecht behoed voor onnodige kaakchirurgische ingrepen, want een sinusitis los je niet op door een wortelkanaalbehandeling of extractie. Verder zorgt Solleveld, in tegenstelling tot de tandartsen die ik tot dusverre in mijn leven getroffen heb, voor zoveel mogelijk bescherming tegen röntgenstraling bij het maken van foto’s van tanden of kiezen, door middel van een loodschort.

Kennelijk vinden veel tandartsen dat niet nodig of te duur. Ik vind het professioneel handelen wat in belang is van de gezondheid van eenieder. Ik ben blij dat ik ooit gewaarschuwd ben door Solleveld. Nu heb ik mijn kiezen gewoon nog en ook geen onnodige wortelkanaalbehandeling.

Anne van Esch, De Knipe

Informatie voor geïnteresseerden

Enige jaren geleden werd ik attent gemaakt op de behandelingswijze van de heer Solleveld.

Gedurende vele jaren had ik last van rug- en oogklachten als patiënt met de ziekte van Bechterew. Ondanks behandelingen door huisarts en specialisten (oogarts , reumatoloog en orthopedisch chirurg ) had ik voortdurende rugklachten en enige malen  per jaar iritis.

Na onderzoek door de heer Solleveld, werd geadviseerd een aantal elementen in het gebit te verwijderen en dit door de heer Proot te Brugge te laten uitvoeren. De heer Proot heeft op zeer deskundige wijze,  op advies en in overleg met de heer Solleveld, de geconstateerde ontstekingshaarden onderzocht en de diagnose van de heer Solleveld bevestigd, waarna tot extractie van gebitselementen overgegaan is.

Enige weken na behandeling door de heer Proot, waren de rugklachten verdwenen. Sedertdien zijn ook de oogklachten niet meer opgetreden. De deskundige en gedreven aanpak  van de heer Solleveld om te onderzoeken en te analyseren, heeft er toe geleid, dat mijn jarenlange klachten volledig verdwenen zijn.

Derhalve kan ik een ieder aanbevelen zich te laten onderzoeken door de heer Solleveld.

Met vr.groet

Hans den Hartog, Hilversum

De heer H. Solleveld in Soest ben ik tot op de dag van vandaag nog steeds dankbaar voor wat hij voor mij heeft betekend. Tijdens een vervelende periode van onverklaarbare vermoeidheid in 1993 heb ik een uitgebreid onderzoek gehad, waaruit voortkwam dat het amalgaam in mijn kiezen de boosdoener kon zijn.

Omdat Walter Proot goed bekend staat als tandarts heb ik mij tot hem gewend en hij heeft op voortreffelijke wijze de behandelingen uitgevoerd, waarna de nabehandeling door Dhr. Solleveld kon worden overgenomen. Jarenlang is het daarna goed gegaan. In 1996 kreeg ik helaas darmkanker, ben geopereerd, doch er volgde een lange nasleep van steeds terugkerende ontstekingen.

Omdat ik goede ervaringen had met Dhr. Solleveld ben ik weer naar hem gegaan en met succes. De ontstekingen zijn behandeld en bij de jaarlijkse controle bij de reguliere chirurg, is besloten dat ik vanaf nu controlevrij ben.

A.W.E. Braspenning, Middelburg

Beste Mhr Solleveld,

Enkele maanden (februari) geleden contacteerde ik u voor meer informatie omtrent de behandeling van mijn gebit. U stelde toen een behandelplan voor me op en stuurde me extra informatie op aangaande tandheelkundige problemen.

Het behandelplan dat u voor me opstelde, vormde vanaf toen een leiddraad doorheen mijn (o.a. tandheelkundige) behandeling. Het was duidelijk. Ik had er vertrouwen in en zette de eerste stappen. Ondertussen zijn we juli, en de dode tanden - zo ook de wijsheidstanden - ben ik ondertussen kwijt.

Dr Proot uit Brugge leverde goed werk - hij was rustig, ontspannen en zacht tijdens de gehele behandeling. Het gaf vertrouwen. Voor de nabehandeling ben ik naar Erna Andries (Geel) geweest. Hoewel ik het u graag gunde - de afstand tot Soest is groot. Zo ook de rit ernaartoe is enorm vermoeiend. Vandaar dat ik de behandeling aan Erna toevertrouwde: 10 Hz-modulatie, neuraaltherapie.

27 juli worden de eerste amalgamen eruit geboord - ook door Erna  Andries. Stap voor stap komen we dichter bij een metaalvrij gebit...en ik moet toegeven dat ik me gaandeweg steeds beter lijk te voelen.

De veelheid aan therapieën die ik volg, zo ook de motivatie op en top beter te zullen worden, sterken me ongetwijfeld. Ik ben hoopvol over de toekomst!

Via deze mail wil ik u nogmaals danken voor u hulp.

Met vriendelijke, zo ook zonnige groeten,

Inge Verherstraeten, (België)

" Elke hand geneest als deze maar met liefde wordt uitgestoken".

Dank je!

Mw. J. te Riele-Scheulderman, Amstelveen

Geachte heer Solleveld,

Het is inmiddels heel wat jaren geleden dat ik bij u ben geweest en u mij heeft doorverwezen naar de heer Proot en de heer Steenhoff. Helaas is laatst genoemde overleden, maar beide heren zijn en waren zeer kundig en bekwaam in hun eigen vakgebied.

In ieder geval langs deze onpersoonlijke weg nogmaals dank voor de zorg en toewijding van u en uw collega's en we mogen hopen dat ook de rest van de medische wereld zijn ogen gaat openen voor de soms voor de handliggende oorzaken van persoonlijke en lichamelijke nood van hun patiënten.

Met vriendelijke groeten,

Sander Haas , Baarn

Dag Henny,

Alles goed met je? Met mij gaat het in flow, energie is helemaal terug. Kaakopruiming samengaand met zelfonderzoek, hebben zijn vruchten afgeworpen. Nogmaals dank voor jouw bijdrage hierin.

Hartegroet,

Margreet Walet, Hilversum

Dear Henny Solleveld,

Just this morning I found a video about a dentist who was scamming insurance companies as he caused lifelong pain and suffering to his patients.

This is of course a story of just one dentist, and I am not suggesting in any way that this is common practice, but it is still good to be informed. Next time a dentist tells you that you need a root canal or any other major surgery (apexresection), please get a second opinion.

View the YouTube video now by clicking this link:

http://tinyurl.com/2hsvch


Hallo Solleveld,

Ik dacht laat mij maar eens een reactie plaatsen.

Ik ben blij dat ik u via Dailah heb leren kennen en dat ik via uw hulp en expertise nu weer in het werkproces zit . Ik ben er een jaar uitgeweest vanwege mijn oogproblemen die nu weer op 85 % genezingsniveau zitten.

Ik heb met twee enorme ontstekingen in mijn kaak rondgelopen (hoe lang ik weet niet eens) en via uw analyse door middel van de in het ziekenhuis gemaakte röntgenfoto was dit voor u direct duidelijk zichtbaar.

Na verwijdering van de ontstoken kies en de kroon die gemaakt was van een toxische legering, ben ik aan het ontgiftingsprogramma begonnen. Het begint resultaat te krijgen in de vorm van dat mijn zicht stabieler begint te worden.

Ik ben U zeer dankbaar voor uw werk en wil nog zeggen dat je als mens ook zelf verantwoordelijk bent voor logische conclusies en je gevoel. En het laatste voelde ik niet toen ze mij  in het ziekenhuis  zeiden “je hebt een bril voor dichtbij en veraf nodig”.

U heeft mij van komende blindheid gered en nog veel meer complicaties die me te wachten stonden.

De natuur helpt degenen die moedig en daadkrachtig zijn, is mij eens ooit verteld.

Gegroet ,

 

Sign John de Drie, De Meern

(………………….) Wij, en de huisarts naar eigen zeggen ook, zijn heel blij dat u dat bloedonderzoek heeft laten uitvoeren. Dit was voor ons onverwacht, wisten niet dat u dat in het "pakket" had, maar toonde wel een probleem aan. (……………). Dit was een nieuw probleem dat recent was ontstaan. Blij dat het op deze manier ontdekt is en aangepakt kon worden.

Groet,

M. Theunissen, Valkenswaard

Blij en dankbaar uit het diepst van m'n hart. Na een leven lang allerhande wisselende klachten, afgekeurd te zijn in het leger en later 2 x arbeidsongeschikt verklaard door het toenmalige GAK, werd me in 1982 door de regulier behandelende artsen van het toenmalige EG te Arnhem, zelf het "alternatieve circuit" aangeraden, inclusief een arts.

Wat ben ik blij, na vele omzwervingen Henny Solleveld en zijn contact tandarts Walter Proot, te hebben mogen ontmoeten. Iemand met een, voor de reguliere wetenschap, onorthodoxe manier van aanpak, maar wel één die, in positieve zin, zeer effectief is gebleken, dankzij zijn open geest, innovatieve- en holistische benadering.

Soms met rigoureuze oplossingen, maar achteraf gebleken volledig onvermijdelijk om van je klachten af te komen.

De tijd en aandacht die genomen wordt, ben ik ook nog nooit in het reguliere circuit tegengekomen, sterker nog, hij staat zelfs tot 's avonds laat klaar als er een acuut probleem is! Welke reguliere arts is er dan nog bereikbaar?

Dankzij Henny Solleveld, kan ik zeggen dat mijn levenskwaliteit aanzienlijk is verbeterd, en dan te bedenken, dat bijna 25 jaar geleden door de reguliere artsen werd gezegd dat je maar moet leren leven met je klachten, we kunnen je NIET verder helpen. Henny, 1000 maal dank !

Blessings

A.P. Kooper, Renkum

Mijn gezondheid is beter dan ooit. Ik denk nog vaak aan je, Henny. Als iemand iets onduidelijks heeft, geef ik nogal eens adviezen of je adres. Hopelijk doe je nog steeds goed werk voor de mensheid.

Een hartelijke groet uit Vianen.

Karla Hagg

Ga alsjeblieft door met jullie fantastische werk!

(tekst kaartje aan prachtig boeket bloemen, HS)
Marjo Cuppen, Eindhoven