Röntgen Diagnose Service (RDS)

Praktijk Solleveld » Röntgen Diagnose Service (RDS)

Hoe gaat u te werk?

Om tot een juiste diagnose te kunnen komen, dient u van uw gebit een OPG (=panoramaopname van het gehele gebit) of solo-opnamen te laten vervaardigen en per email te sturen aan info@praktijksolleveld.nl. Een  afdruk op papier voldoet niet aan de eisen om een juist bevindingenverslag te kunnen maken.  Let op: het beeldmateriaal dient goed contrastrijk en haarscherp te zijn!

Solo-Opnamen

Het is raadzaam uw tandarts te verzoeken om solo-opnamen te vervaardigen met behulp van een RINN-constructie. Indien de opnamen niet aan deze eisen voldoen is de beschouwing op dentogene haard- en stoorveldactiviteit welhaast onmogelijk. Naast het opzenden van de röntgenfoto’s dient tevens het RDS-aanvraagformulier (downloadlink te vinden onderaan deze pagina) volledig ingevuld te worden meegestuurd.

Na beschouwing van de tandfilm(s) ontvangt u de opnamen retour met onze bevindingen en een beknopt behandelingsadvies. Voorts wordt in een meegestuurd schema aangegeven met welke organen en orgaansystemen de storende kies of tand interacteert. Vanzelfsprekend dient te worden aangemerkt dat deze service slechts bedoeld is voor het lokaliseren van röntgenologisch aanwijsbare haard- en stoorveldactiviteit in het gebit. Voor uitgebreid, computergestuurd stoorveldonderzoek en/of mondstroommetingen en aanvullende laboratoriumonderzoeken, is het maken van een afspraak noodzakelijk. Uitgebreide informatie met betrekking tot dergelijke onderzoeken, kunt vinden op deze website.

Wijze van betaling

Indien u gebruik maakt van deze RÖNTGEN – DIAGNOSE – SERVICE, ontvangt u bij het verslag van de bevindingen een declaratie ten bedrage van € 120,–  Dit zijn de kosten voor beschouwing, bevindingenverslag en advies. Dit bedrag geldt voor de diagnose en advies van maximaal 1 röntgenstatus (solo-opnamen) van een volledig gebit of 1 OPG van één persoon.

Aanvraagformulier RDS

Download hier het aanvraagformulier.