Over Praktijk Solleveld

Praktijk Solleveld » Over Praktijk Solleveld

Praktijk Solleveld is sinds 1985 gevestigd in Soest en medio 2020 in Dronten. Per 1 juli 2023 zijn de praktijkactiviteiten beëindigd en kan men uitsluitend nog gebruik maken van de Röntgen Diagnose Service. De praktijk heeft het karakter van een diagnose- en adviespraktijk voor klachten van het houdings- en bewegingsapparaat en alle gevolgen die daaruit voortvloeien. Een bijzonder specialisme is de focale haard- en stoorvelddiagnostiek.

Daar meer en meer uit onderzoeken blijkt dat afwijkingen in het gebit zoals bijvoorbeeld chronische ontstekingsactiviteit, apexresecties en wortelkanaalbehandelingen, maar ook kaaksluitingsproblemen (kaakgewrichten), verantwoordelijk kunnen zijn voor onder meer nek- schouder- en rug- of beenklachten, een chronische aandoening of een ziekteproces en psychologische klachten,  wordt de gebitstatus zowel anamnestisch als klinisch in het eerste onderzoek meegewogen.

Samenwerking met de huisarts, tandarts of specialist is dan ook vanzelfsprekend. Daar waar nodig wordt terugverwezen of ingezonden voor een tweede opinie dan wel specifieke specialistische behandeling.  Gestreefd wordt naar een synergetisch en kwalitatief onderzoeks- en behandelingstraject met als enig doel de patiënt – voor zover als mogelijk – te bevrijden van zijn of haar klachtenpatroon.

Voor de praktijkvoering is het principe ‘vraaggestuurde’ zorg richtinggevend.

De praktijk is verder bekend onder (top)sporters. Het onderzoeken van kaakgewrichtaandoeningen en gebitshaarden in relatie tot blessuregevoeligheid en blessurehistorie wordt in de ruimste betekenis van het woord mogelijk gemaakt door samenwerking met meerdere Hogescholen en Universiteiten in binnen- en buitenland. Voor meer informatie hieromtrent: klik hier.

De uiteindelijke doelstelling is het voorkomen en behandelen van functionele prestatieklachten bij patiënten en (top)sporters alsook het inzichtelijk maken van oorzakelijke factoren bij chronische of herhaalde sportblessures in casu ziekten en aandoeningen.