Nieuws

Praktijk Solleveld » Nieuws

Uit een gezamenlijk onderzoek van Praktijk Solleveld (Henny Solleveld) en de Rijksuniversiteit Leiden (Dr. E.J. de Wilde) blijkt, dat jongeren bij wie een in de bovenkaak gelegen of geïmpacteerde verstandskies bestaat, in hogere mate depressieve stemmingen en suïcidale gedachten rapporteren. Al geruime tijd geleden werd dit verschijnsel beschreven door Holzapfel, Voll en Adler. Zij beschreven casuistisch over interacties tussen depressieve gevoelens, apathie, toename van introvertie, angst en anorexia bij jonge volwassenen in relatie tot het ´doorbraak´- of eruptieproces van de verstandskiezen. (meer…)

Lees verder

Veel Amerikaanse medische faculteiten gaan alternatieve geneeswijzen, zoals acupunctuur, homeopathie en orthomoleculaire geneeskunde, opnemen in hun vakkenaanbod. Meer dan 95 van de 125 medische faculteiten hebben  nu al een of andere aanvullende en alternatieve geneeskundige opleiding. Zo werkt de Universiteit van Pennsylvanie samen met het Tai Sophia Institute, een alternatieve medische faculteit in Maryland, met het doel studenten medicijnen in te leiden in nieuwe benaderingen van geneeskunde.

Lees verder

In die gevallen waarin wij u adviseren om uw verstandskies te laten verwijderen door de kaakchirurg, is het (om twee belangrijke redenen) raadzaam om uw kies terug te vragen en deze in gedestilleerd water ingevroren te bewaren. De eerste reden is dat er grootschalig onderzoek wordt verricht om het element als kroon of vulmateriaal te kunnen gebruiken (Radboud te Nijmegen). (meer…)

Lees verder

Robin van Persie meldde zich in het trainingskamp van Oranje maar vertrok twee dagen later al weer. ‘Robin heeft een afspraak in Parijs om alle vier de verstandskiezen te laten verwijderen’ zegt bondscoach Bert van Marwijk. ‘Als het goed is blijven complicaties uit en meldt hij zich 2 juni gewoon weer bij de selectie’. Het bezoek aan de specialist in Parijs zou mede zijn ingegeven door Arsenal-trainer Arsène Wenger, die vermoedt dat de vele spierblessures van Van Persie verband houden met zijn verstandskiezen. (Telegraaf mei 2009). (meer…)

Lees verder