Kwik en zwangerschap

Praktijk Solleveld » Kwik en zwangerschap

Alhoewel de foetus per definitie wordt belast door het kwik uit dentaal amalgaam (Vimy, Daunderer) is het niet aan te raden uw amalgaamvullingen te laten vervangen tijdens de zwangerschap. University of Calgary, School of Medicine in Canada heeft aangetoond sat  moedermelk een 6x hogere kwikconcentratie bevat dan de bloedspiegel van de moeder!

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat gedurende de eerste weken van de zwangerschap de Hg-toxiciteit, tijdens het uitboren van amalgaamvullingen, van het kind toeneemt.

Denkt u aan gezinsuitbreiding op termijn, dan is het voor de gezondheid van Uw toekomstige kind, aan te raden om EERST Uw amalgaamvullingen te laten vervangen volgens de juiste procedure.

LET OP: dit geldt ook voor Uw partner. Pas na het volgen van de voor U samengestelde ontgiftingskuur en minimaal 6 maanden na vervanging van het laatste kwikhoudende vulmateriaal is het verantwoord om zwanger te worden. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat het kwik dat in Uw lichaam ligt opgeslagen eerst dient te worden uitgescheiden! Raadpleeg ook voor dit vraagstuk uw deskundige!