Computergestuurd stoorveldonderzoek

Het stoorveldonderzoek is ontwikkeld door de Universiteit van Heidelberg en is een moderne variant op de bestaande onderzoeken die wij kennen als ECG; EEG, etc. Er is echter één verschil: bij de traditionele onderzoeken wordt uitsluitend de elektrische activiteit gemeten van organen en orgaansystemen zoals die op het moment van de meting plaatsvindt.

Bij het stoorveldonderzoek worden telkens – in afwisseling – negatieve en positieve stroomimpulsen via de huid  het lichaam ingestuurd. Hierdoor is het mogelijk de interne veranderingen als antwoord op die prikkels vast te leggen, wat iets zegt over het aanpassingsvermogen van organen en orgaansystemen.

Door toename van kennis en nieuwe inzichten in de moleculaire celbiologie weet men tegenwoordig dat alle levende organismen regulatief reageren op prikkels en veranderingen van buitenaf en van binnenuit. Gezonde organen en orgaansystemen reageren flexibel en in overeenstemming met de kracht van de aangeboden impulsen. Maar hebben organen hun normale flexibiliteit verloren dan is hun reactie onvoldoende. In het laatste geval kan de hoofdlocatie van ziekmakende activiteit worden opgemerkt en in verband worden gebracht met een aanslepende ziekte of aandoening.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?